آشنایی با مراحل انتقال سند خودرو گام به گام

نویسنده
تحریریه رادان
تاریخ
اردیبهشت 17, 1402
بازدید
65 views

در هر معامله و خرید و فروش خودرویی، سپری کردن مراحل انتقال سند خودرو یکی از مهم ترین کارها می باشد که اگر در این زمینه اطلاعات لازم را نداشته باشید ممکن است به دچار دردسر بزرگی شوید. در این مطلب از وب سایت کارنگ که مربوط به کارشناسی رنگ خودرو است، به نکات مرتبط با […]

مراحل انتقال سند خودرو

در هر معامله و خرید و فروش خودرویی، سپری کردن مراحل انتقال سند خودرو یکی از مهم ترین کارها می باشد که اگر در این زمینه اطلاعات لازم را نداشته باشید ممکن است به دچار دردسر بزرگی شوید. در این مطلب از وب سایت کارنگ که مربوط به کارشناسی رنگ خودرو است، به نکات مرتبط با انتقال سند خودرو و توصیه های لازم درباره آن پرداخته ایم. در صورتی که قصد خرید خودروی دست دوم دارید با ما همراه باشید.

مراحل انتقال سند خودرو

1.تنظیم قرارداد

در این مرحله ابتدا باید قراردادی بین خریدار و فروشنده تنظیم شود. در این حالت روند انتقال سند به صورت رسمی می شود. این قرارداد باید موارد زیر را درون خود داشته باشد.

  • اطلاعات کامل خودرو مانند مدل، رنگ، دو گانه سوز بودن یا نبودن خودرو، تجهیزات موجود در خودرو و …
  • زمانی که خودرو و مدارک آن (کارت سوخت، بیمه شخص ثالث و …) توسط فروشنده تحویل داده می شود.
  • زمان و چگونگی تعویض پلاک خودرو
  • تعیین مواردی همچون بدهی ها، جریمه ها، عوارض و …
  • تعیین پرداخت مالیات
  • مشخص کردن زمان برای مراجعه به دفترخانه

علاوه بر این موارد، هر مورد دیگری هم وجود داشت و احساس کردید که ممکن است در آینده شما را دچار مشکل کند، حتما در قولنامه بیان کنید.

2. تعویض پلاک

یکی از مراحلی که در خرید و فروش خودرو مطرح است، مسئله تعویض پلاک آن می باشد. بعد از اینکه بین خریدار و فروشنده قولنامه نوشته شد، باید به مراکز تعویض پلاک رفته و هر دو شخص حضور داشته باشند. اگر این امکان وجود نداشت، فروشنده می تواند یک وکالت به خریدار داده و به او اختیار برای تعویض پلاک را بدهد تا بعد از آن بتوان روند انتقال سند را با حضور قطعی فروشنده انجام داد. تنظیم وکالت نامه نیازمند پرداخت هزینه است که این هزینه با مشتری می باشد.

انجام مراحل انتقال سند خودرو بدون انجام تعویض پلاک

تعویض پلاک خودرو باید بعد از امضای قولنامه و پیش از انجام انتقل سند صورت بگیرد. این موضوع به این دلیل است که اگر خریدار جدید با پلاک قبلی تخلفی انجام دهد، تخلف به نام صاحب پلاک قبلی ثبت خواهد شد. از این رو نمی توان بدون برگه تعویض پلاک انتقال سند را انجام داد.

انتقال سند خودرو چه مراحلی دارد؟

3. ثبت در دفاتر اسناد رسمی

این مرحله به عنوان آخرین بخش از مراحل انتقال سند خودرو محسوب می‌شود. بعد از اینکه کارهای مرتبط با تعویض پلاک انجام شد، زمان سند زدن در دفترخانه فرا می رسد. در این زمان باید فروشنده و خریدار با هم حضور داشته باشند تا بتوانند روند سند زدن را بعد از اینکه هزینه سند خودرو را پرداخت کردند کامل کنند. اگر با توجه به موردی که قبلا ذکر شد، خرید و فروش به صورت وکالتی صورت گرفت، باید دفترخانه مهلت تعویض پلاک را در وکالت نامه ذکر کند.

برای انتقال سند خودرو چه مدارکی لازم است؟

در سپری کردن مراحل انتقال سند خودرو، یکسری مدارک لازم است که حتما باید آنها را با خود به همراه داشته باشید. این مدارک شامل موارد زیر است:

  1. برگ سبز جدید و تاییدیه انتقال خودرو که در مرکز تعویض پلاک انجام شده است.
  2. برگ کمپانی یا بنچاق قبلی (به اسم فروشنده)
  3. اصل مدارک شناسایی برای خریدار و فروشنده
  4. بیمه نامه شخص ثالث
  5. برگ مفاصات پرداختی برای عوارض سالیانه شهرداری
  6. کارت سوخت.

مراحل انتقال سند خودرو

هزینه انتقال سند خودرو به عهده چه کسی است؟

در مراحل انتقال سند خودرو در بخش پرداخت هزینه، فروشنده و خریدار باید اطلاع داشته باشند که کدام هزینه ها مربوط به آن هاست. هزینه انتقال سند خودرو به دو بخش تقسیم بندی می شود. مورد اول به هزینه های مالیاتی مرتبط است که به حساب دولت واریز می شود. مورد دوم مربوط به هزینه های دفترخانه می باشد که برای حق التحریز است. هزینه بخش اول بر عهده فروشنده است و بخش دوم بین دو شخص تقسیم می شود.

توصیه ‎های مهم برای نقل و انتقال خودرو

قانونی عمل کردن

در صورت بروز مشکل، هر نوع صحبت شفاهی و نسبت فامیلی فایده ندارد و باید حتما شاهد داشته باشید. از این رو در زمان خرید خودرو از اقوام، مراحل نقل و انتقال خودرو را به درستی انجام دهید.

نوشتن قولنامه

قبل از معامله کردن رسمی اقدام به نوشتن قولنامه کنید تا جزئیات مربوط به خرید و فروش در آن قید شود. در صورت بروز هر نوع مشکل حقوقی در مراحل انتقال سند خودرو، قولنامه به کارتان می‌آید.

مراحل نقل و انتقال خودرو

در خرید ماشین قسطی بعد از تسویه حساب توانسته سند بزنید

در صورت خرید خودرو قسطی ازنمایندگی، فروشنده وکالت به خریدار داده که بعد از تسویه حساب کامل با نمایندگی تمامی مراحل نقل و انتقال خودرو انجام شود.

سند خودرو فقط به نام یک نفر

در صورت خرید خودرو به صورت شراکتی، باید میزان سهم هر نفر در سند دفترخانه‌ای ثبت شود. اما کارت سبز، پلاک و کارت خودرو به نام یک نفر بوده تا در مراحل سند زدن ماشین در مرحله بعد مشکلی پیش نیاید.

تنها سند قانونی خودرو برگ است

با توجه به قوانین جدید، دیگر در مراحل انتقال سند خودرو نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نیست و برگ سبز آن به عنوان سند مالکیت است.

نگهداری از مدارک پرداخت وجه

در صورتی که وجه معامله را پرداخت کرده‌اید ولی فروشنده سند را به نام شما نمی زند، باید مستنداتی را که درباره خرید خودرو همچون: مبایعه‌نامه، رسیدهای بانکی، برگه تعویض پلاک و… را به مراجع قضایی برده و اقدام به تنظیم دادخواست «الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی» کنید. دادگاه بعد از بررسی مدارک، فروشنده را ملزم به انتقال سند کرده و اگر باز هم فروشنده امتناع کرد، دادگاه نماینده‌ای برای این کار مشخص می‌کند تا تمامی مراحل انتقال سند خودرو سپری شده و ماشین را به نام شما سند بزند.

کلام آخر

همانطور که در مطلب عرض کردیم برای انتقال سند باید مراحلی را طی کرد و در این امر دقت کافی به خرج داد. مواردی مانند تنظیم قرارداد، تعویض پلاک و ثبت رسمی سند باید به صورت دقیق انجام شود تا در نهایت مشکلی برای خریدار و فروشنده ایجاد نشود. از این رو در این مطلب از وب سایت کارنگ به مراحل انتقال سند خودرو پرداختیم و نکات مربوط به آن را بیان کردیم.

منبع: turtlemint.com

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *