روش‌های تست چسبندگی رنگ

نویسنده
mimosco
تاریخ
فروردین 27, 1403
بازدید
13 views

هدف از تست چسبندگی رنگ، تشخیص درجه چسبندگی رنگ می‌باشد. با روش‌های تعریف شده شرایطی فراهم شده است که برای اندازه گیری چسبندگی فیلم رنگ و پوشش روی سطوح فلزی می‌توان پس از برش فیلم رنگ و پوشش با وسیله برش دهنده مخصوص و پس از مقایسه با شکل استاندارد برش، به هدف و خواسته […]

تست چسبندگی رنگ

هدف از تست چسبندگی رنگ، تشخیص درجه چسبندگی رنگ می‌باشد. با روش‌های تعریف شده شرایطی فراهم شده است که برای اندازه گیری چسبندگی فیلم رنگ و پوشش روی سطوح فلزی می‌توان پس از برش فیلم رنگ و پوشش با وسیله برش دهنده مخصوص و پس از مقایسه با شکل استاندارد برش، به هدف و خواسته خود دست پیدا کنیم. در این مقاله از وب سایت رادان کالا تجهیز در خدمت شما عزیزان هستیم تا شما را با دستورالعمل‌های تست چسبندگی رنگ آشنا کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

روش‌های تست چسبندگی رنگ

دستورالعمل‌های موجود برای هدف تست چسبندگی رنگ، می‌توانند برای چسبندگی فیلم رنگ و پوشش روی تجهیزات یا در نمونه آزمایشگاهی به کار روند؛ از این رو، دو روش برش فیلم رنگ جزو متداول‌ترین و مرسوم‌ترین روش‌های موجود می‌باشند. نوع اول به صورت برش X است که بیشتر برای آزمایش چسبندگی روی تجهیزات به کار می‌رود و نوع دوم به صورت برش شطرنجی می‌باشد. این روش بیشتر برای آزمایش چسبندگی در نمونه آزمایشگاهی روی صفحات مخصوص فلزی به کار برده می‌شود و برای انجام آن نیاز به تهیه و خرید دستگاه کراس کات یا خراش انداز دارید.

روش تست چسبندگی رنگ به صورت دو خط متقاطع

تست چسبندگی رنگ به صورت دو خط متقاطع (X) بیشتر روی تجهیزات رنگ آمیزی شده مورد استفاده واقع می‌شود. این روش حتی برای فیلم‌هایی که دارای ضخامت بالایی هم می‌باشند، مناسب است. برای انجام این آزمایش کافی است قسمتی از فیلم رنگ که هیچگونه آلودگی یا ایرادی روی سطح آن وجود ندارد، انتخاب شود. سپس باید به کمک خط کش و تیغ تیز، دو برش متقاطع با طول تقریبی 40 میلی متر که زاویه کوچک بین آنها ۳۰ یا ۴۵ باشد، ایجاد شود؛ به طوریکه پس از بار اول اطمینان حاصل شود که به سطح فلز رسیده است.

در مرحله بعد باید وسط یک تکه چسب به طول ۷۵ میلی متر در محل تقاطع قرار گرفته و دو طرف آن به سمت زاویه کوچک‌تر تقاطع چسبانده شود. برای اطمینان از چسبیدن کامل آن می‌توانید با پاک کن انتهای مداد را روی آن مالش دهید. در نهایت، بعد از گذشت 90 ثانیه، چسب را سریع از روی سطح جدا کرده و مشاهدات خود را با مشخصات استاندارد مقایسه کنید. توجه داشته باشید که روش شرح داده شده باید حداقل دو بار انجام داده شود و به همراه دفعات آزمایش موارد زیر نیز گزارش داده شوند:

  • شرایط محیط
  • زمان آزمایش
  • نوع رنگ و پوشش
  • نوع سطح
  • نوع پخت
  • شرایط پخت رنگ

اگر فقط یک نفر، آزمایش را دوبار تکرار کند اختلاف باید کم‌تر از یک درجه باشد؛ اما اگر اشخاص متفاوت آزمایش را انجام دهند، ایت اختلفا تا یک درجه چسبندگی قابل قبول است.

روش تست چسبندگی رنگ به صورت دو خط متقاطع

روش تست چسبندگی رنگ به صورت برش عرضی یا کراس کات

تست چسبندگی رنگ به صورت برش عرضی یا کراس کات روشی مرسوم برای آزمایش چسبندگی در آزمایشگاه می‌باشد. در این روش، بعد از خشک شدن رنگ روی سطح، به وسیله دستگاه برش متقاطع یا همان دستگاه کراس کات، دو حرکت به طور عمود روی قسمتی که دارای آلودگی نمی‌باشد، ایجاد کنید. نتیجه این کار، تشکیل یک شبکه روی سطح فیلم می‌باشد. توجه داشته باشید که طول برش در هر حرکت حداقل ۲۰ میلی‌ متر باید باشد. سپس به کمک برس نرم روی شبکه تشکیل شده بکشید تا مواد اضافی از روی سطح پاک شوند.

در مرحله بعد، باید یک تکه نوار چسب به طول تقریبی ۷۵ میلی متر روی شبکه کشیده شده و با پاک کن ته مداد روی چسب مالش داده شود. در نهایت، می‌توانید پس از گذر زمان ۹۰ ثانیه، چسب را به طور یک دفعه از روی سطح جدا کنید. در حین انجام تمامی مراحل نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای رنگ و پوشش‌هایی با ضخامت فیلم خشک کم‌تر از ۵۰ میکرون از کراس کات با ۱۱ تیغه که فاصله هر تیغه ۱ میلی متر است باید استفاده شود.
  • برای رنگ و پوشش‌هایی با ضخامت فیلم خشک بیشتر از ۵۰ میکرون و کمتر از ۱۲۵ میکرون از کراس کات با ۶ تیغه که فاصله هر کدام ۲ میلیمتر است استفاده شود. برای ضخامت‌های بیشتر از ۱۲۵ میکرون باید روش دو خط متقاطع استفاده شود.
  • بعد از کشیدن
  • کراس کات روی سطح باید سطح فلز در شبکه کاملاً مشخص باشد. در غیر این صورت عمل برش را در قسمت دیگر صفحه رنگ شده انجام دهید.

روش تست چسبندگی رنگ به صورت برش عرضی یا کراس کات

جمع بندی

دو روش تست چسبندگی رنگ شرح داده شده مرسوم‌ترین روش‌های ممکن برای این کار هستند که هرکدام از آنها کاربرد جداگانه‌ای نیز دارد. روش دوم نیاز به یک دستگاه خراش انداز یا کراس کات دارد که باید خریداری شود. در این راستا شما می‌توانید به فروشگاه رادان کالا تجهیز مراجعه کنید و برای خرید دستگاه کراس کات مورد نیاز خود اقدام کرده و پس از مشاهده قیمت دستگاه کراس کات به همراه مشخصات آن، به راحتی محصول مورد نیاز خود را به صورت ایمن خریداری کنید.

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *