طرز کار ضخامت سنج التراسونیک (کار با دستگاه ضخامت سنج)

نویسنده
تحریریه رادان
تاریخ
اردیبهشت 12, 1401
بازدید
29 views

ضخامت سنج التراسونیک چیست؟ طرز کار ضخامت سنج التراسونیک، موضوعی است که میخواهیم در این مقاله از سایت رادان کیوسی به آن بپردازیم. نحوه کار با دستگاه ضخامت سنج التراسونیک به شما کمک میکند تا آسان تر بتوانید فرآیند اندازه گیری ضخامت هر وسیله را انجام دهید. همچنین شما میتوانید در فروشگاه اینترنتی رادان کیوسی […]

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک

ضخامت سنج التراسونیک چیست؟

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک، موضوعی است که میخواهیم در این مقاله از سایت رادان کیوسی به آن بپردازیم. نحوه کار با دستگاه ضخامت سنج التراسونیک به شما کمک میکند تا آسان تر بتوانید فرآیند اندازه گیری ضخامت هر وسیله را انجام دهید. همچنین شما میتوانید در فروشگاه اینترنتی رادان کیوسی نسبت به خرید دستگاه ضخامت سنج التراسونیک اقدام فرمایید.

ضخامت سنج التراسونیک نوعی دستگاه دیجیتال است که مانند سایر ابزارهای اندازه گیری ضخامت یک قطعه را اندازه میگیرد. این دستگاه دقت قابل قبولی دارد. استفاده از آن آسان است و به تخریب نیاز ندارد. یکی از روش های آزمون های تست غیر مخرب، ضخامت سنج التراسونیک است.

به نقل از ویکی پدیا:

In the field of industrial ultrasonic testing, ultrasonic thickness measurement (UTM) is a method of performing non-destructive measurement (gauging) of the local thickness of a solid element (typically made of metal, if using ultrasound testing for industrial purposes) based on the time taken by the ultrasound wave to return to the surface. This type of measurement is typically performed with an ultrasonic thickness gauge.

اگر دوست دارید اطلاعات کامل تری نسبت به ضخامت سنج التراسونیک کسب کنید و با طرز کار ضخامت سنج التراسونیک آشنا شوید، به شما پیشنهاد میدهیم مقاله ضخامت سنج التراسونیک چیست را از سایت رادان کیوسی مطالعه فرمایید.

ما در ادامه ایتدا تعریف ضخامت سنج و انواع ضخامت سنج را برای شما گفته ایم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک:

ما در ادامه تعریف ضخامت سنج و انواع ضخامت سنج را برای شما گفته ایم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک

ضخامت سنج چیست؟

دستگاه ضخامت سنج، دستگاهی برای انجام تست های اندازه گیری ضخامت بدون تخریب است. از این دستگاه در شرایطی استفاده میشود که به سطح جسم دسترسی داریم. تا انتهای مقاله طرز کار ضخامت سنج التراسونیک با ما همراه بمانید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد ضخامت سنج ها میتوانید مقاله ضخامت سنج چیست را از سایت رادان کیوسی مطالعه نمایید.

انواع ضخامت سنج:

  • ضخامت سنج لیزری:

این ضخامت سنج با اشعه لیزر ضخامت جنس مورد نظر را اندازه گیری میکند. این دستگاه ضخامت نقاط مختلف را اندازه گیری میکند و برروی نمایشگر نشان میدهد.

شما در ادامه مقاله طرز کار ضخامت سنج التراسونیک می توانید برای اطلاع بیشتر از ضخامت سنج لیزری به مقاله ضخامت سنج رنگ لیزری را جهت نمونه مطالعه فرمایید.

  • ضخامت سنج پرتویی:

از این ضخامت سنج در صنایع قطعه سازی خودرو، صنایع شیمیایی، تولید فولاد و … استفاده میکنند. بیشترین موارد استفاده از این دستگاه در سنجش ضخامت قطعات فولادی و آلومینیوم، لاستیک، کاغذ و قطعات پلاستیکی است.

  • ضخامت سنج مغناطیسی:

این مدل به ضخامت سنج رنگ خودرو و پوشش یا تستر دیجیتال رنگ خودرو معروف است.

 

 

ضخامت سنج جریان گردابی:

این نوع ضخامت سنج کاربری عمومی تر دارد، که بیشتر در جهت ضخامت سنج پوششی استفاده میشود. پوشش های این دستگاه شامل پوشش پودری و مایع بر روی آلومينيوم و فولاد ضد زنگ غيرمغناطيسی است.

  • ضخامت سنج التراسونیک:

این ضخامت سنج به ضخامت سنج فلزات یا لوله معروف است. در این مقاله از رادان کیوسی، طرز کار ضخامت سنج التراسونیک، مزیت بکارگیری این روش و کاربرد این ضخامت سنج، را بررسی میکنیم.

کاربرد ضخامت سنج التراسونیک:

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک: امروزه از ضخامت سنج التراسونیک برای اندازه گیری ضخامت پلی اتیلن، فلزات آهنی و غیر آهنی، شیشه، کامپوزیت، سرامیک، پی وی سی و … استفاده میشود. معمولا این ضخامت سنج ها کابل usb دارند. برخی از این آن ها قابلیت انتقال داده با بلوتوث دارند.

از دیگر ویژگی های این دستگاه ها میتوان به قابلیت اندازه گیری ضخامت از روی پوشش نیز اشاره کرد. این ویژگی خاص سبب شده ضخامت سنج التراسونیک در صنعت کشتی سازی و خطوط لوله بسیار استفاده شود.

تا انتهای مقاله طرز کار ضخامت سنج التراسونیک با ما همراه باشید. جالب است بدانید تا چندین سال پیش برای اندازه گیری ضخامت لوله، آن را برش میدادند تا لبه های کولیس در آن قرار گیرد. ضخامت لوله را فقط بعد از جامد شدن آن میتوانستند اندازه بگیرند. اما امروزه با روی کار آمدن ضخامت سنج ها در هر مرحله از خط تولید و بدون برش و تولید ضایعات، میتوان ضخامت لوله ها را اندازه گیری کرد.

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک:

ضخامت سنج التراسونیک برای رنگ و پوشش بر روی چوب، بتن و … توسط پراب یک پالس التراسونیک را به داخل پوشش میفرستد. امواج صوت ساطع شده بعد از عبور از ضخامت نمونه، وارد محیط هوای داخل نمونه میشوند (مثلا داخل لوله). در این میان، هوا همچون عایق است و با در نظر گرفتن زمان، سرعت عبور امواج از ضخامت اندازه گیری میشود. برای مطلع شدن از طرز کار ضخامت سنج التراسونیک تا انتها با ما همراه باشید.

فراموش نکنید که روی سطح نمونه باید ضخامت نازکی از آب باشد؛ این امر باعث میشود که مانند رسانا عمل کرده و امواج را به درستی از خود عبور دهد. برای عبور امواج التراسونیک از میان هوا بخصوص در آزمایشات صنعتی از آب، نفت، گلیسیرین و یا پروپیلن گلیکول استفاده میشود. همراه هر دستگاه، یک بطری ژل معمولی گلیکول وجود دارد. تا انتهای مقاله طرز کار ضخامت سنج التراسونیک با ما همراه بمانید.

برای اندازه گیری به روش التراسونیک:

  1. یک قطره از ژل کوپلینگ التراسونیک را روی پوشش میریزید
  2. سپس پراب را بر روی آن قرار میدهید
  3. دستگاه عددی را نشان میدهد که نشان دهنده ی ضخامت است
  4. حال میتوانید پراب را از روی سطح بردارید

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک: شكل قطعه ای كه اندازه گيری می شود، ما را در انتخاب مدل دستگاه و نوع پراب به کار رفته محدود می کند. برای تمام قطعات با اندازه و شکلهای متفاوت نمی توان از يك مدل ضخامت سنج و پراب استفاده کرد.

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک

مزیت روش التراسونیک جهت اندازه گیری ضخامت:

  1. اندازه گیری سریع و دقیق(در حد میکرون)
  2. اندازه گیری ضخامت بر روی پوشش.
  3. عدم نیاز دسترسی به انتهای طرف دیگر قطعه در هنگام اندازه گیری.

اجزا ضخامت سنج التراسونیک:

طرز کار ضخامت سنج التراسونیک: اکثر ضخامت سنج های التراسونیک شامل یک مدار سنسورهای فرستنده و گیرنده، کنترل کننده، زمان سنج منطقی، نمایشگر و یک منبع تغذیه است.

 

انواع ضخامت سنج التراسونیک:         

ضخامت سنج های التراسونیک به 4 دسته کلی تقسیم میشوند:

شناور:

مبدل های شناور یک ستون آب را برای انتقال انرژی صوتی به داخل نمونه بکار میگیرند.

مبدل _ تماسی:

از این نوع در اندازه گیری های صنعتی استفاده میکنند. از اجزا ساده تشکیل شده اند و از مبدل های تماسی استفاده میکنند.

دو جزئی: برای اندازه گیری سطوح سخت و زبر از این نوع استفاده میکنند. مبدل فرستنده و گیرنده در این مدل بطور جداگانه است که هر دو روی یک خط تاخیری قرار گرفته اند. دقت این نوع ضخامت سنج کمتر از بقیه مدل هاست. ممنون که تا انتهاب مقاله طرز کار ضخامت سنج التراسونیک با ما همراه بودید. اگر از این مقاله رضایت کافی را داشته اید خوشحال می شویم در بخش نظرات، نظر خود را برای ما بگذارید.
خط تاخیری: این نوع شامل یک سیلندر پلاستیک، اپوکسی یا سیلیکا جوش خورده است که بعنوان خط تاخیری بین سنسور مبدل و قطعه تحت کار شناخته شده است.

 

حرف آخر:

فروشگاه اینترنتی رادان کیوسی، از بزرگ ترین فروشندگان ضخامت سنج است که کاربران می توانند بعد از خواندن مقالات و کسب اطلاعات لازم محصول مورد نیاز خود را انتخاب کنند و سپس اینترنتی سفارش دهند. در این مقاله از فروشگاه رادان کیوسی به بررسی طرز کار ضخامت سنج التراسونیک، تعریف ضخامت سنج و ضخامت سنج التراسونیک و … پرداختیم. امیدواریم بررسی طرز کار این ضخامت سنج برایتان سودمند باشد.

سوالات متداول:

  • اجزا ضخامت سنج التراسونیک چیست؟

اکثر ضخامت سنج های التراسونیک شامل یک مدار سنسورهای فرستنده و گیرنده، کنترل کننده، زمان سنج منطقی، نمایشگر و یک منبع تغذیه است.

  • ضخامت سنج مغناطیسی چیست؟

این مدل به ضخامت سنج رنگ خودرو و پوشش یا تستر دیجیتال رنگ خودرو معروف است.

منبع: checkline.eu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *